Annemieke Heuft

Heuft Historische Binnenruimten is Annemieke Heuft MA PDRes.

Na een jaar aan de kunstacademie, een volledige studie Kunstgeschiedenis en een aantal jaar werkervaring in de museumwereld wist ik dat ik op een praktische manier bezig wilde zijn met het behoud van kunst en erfgoed.
Ik ben in 2008 gestart met de vijfjarige opleiding tot restaurator van Historische Binnenruimten aan de Universiteit van Amsterdam en ben in augustus 2013 afgestudeerd met een Master en een Professional Doctorate in Conservation-Restoration (PDRes). Sinds december 2013 werk ik als zelfstandig onderzoeker en restaurator.

De discipline van Historische Binnenruimten trok mij vanwege mijn liefde voor historisch gebouwd erfgoed, de prachtige locaties waar je als restaurator komt en de diversiteit aan objecten en problematiek. Van groot formaat schilderingen op doek, gedecoreerde stucplafonds tot de kleurlagen op betimmering en vaste objecten in een kamer, zie ik een historisch interieur als een totaalkunstwerk waarin alle elementen met elkaar in verband staan en ons de geschiedenis vertellen van de ruimte en de mensen die er woonden en leefden.

Tijdens mijn studie en als zelfstandige heb ik een ruime ervaring opgebouwd in verschillende projecten en ben ik inzetbaar voor kleurhistorisch onderzoek en conserverende en restauratieve behandelingen aan geschilderde en gedecoreerde oppervlaktes.

Ik ben gebaseerd in Haarlem, maar ik kom graag bij u langs voor kennismaking, advies of een offerte.

Zie ook: LinkedIn

Volg @heuftrestauratie op Instagram