Paviljoen Welgelegen

 

Locatie
Paviljoen Welgelegen (Provinciehuis Noord Holland) in Haarlem

Opdrachtgever
Provinciehuis Noord-Holland, i.s.m. Atelier Homan Free

Periode
Zomer- en kerstreces sinds 2014

ProjectPeriodiek specialistisch onderhoud en conditie-inspectie van de historische en kunstzinnige objecten in de publieke ruimtes

 

 

Ten grondslag van het behoud van historisch erfgoed ligt een gedegen onderhoud. Met passieve en actieve conservering kan verval worden tegengegaan en ingrijpende restauraties voorkomen worden. Met een team van restauratoren uit verschillende disciplines neemt Heuft Historische Binnenruimten deel in het periodieke onderhoud en actieve conservering van historische (kunst)objecten in Paviljoen Welgelegen te Haarlem.
De andere leden van het team zijn: Marjolein Homan Free (textiel, Atelier Homan Free – teamleider), Marije Meddeler (metaal, MEdrestauratie), Roosmarijn van Beemen (glas/keramiek, Atelier Van Beemen) en Marijke Top (glas/keramiek, ’t Schervengericht).
Als restaurator van historische interieurs neem ik de zorg van de geschilderde oppervlaktes op me: houtwerk, stucwerk, schilderingen en goudleer. De diversiteit aan oppervlaktes en objecten binnen het pand zijn groot! Als team letten we op sporen van verval, vervuiling en geven we adviezen voor de juiste behandeling van de objecten, waarmee we het dagelijks gebruik van de ruimtes niet uit het oog verliezen.In de zomer van 2016 zal een nieuwe periode van onderhoud van start gaan en wordt er een begin gemaakt met het reinigen en nakijken van het 19e-eeuwse stucwerk in de Lodewijk Napoleonzaal en Statenzaal.